Skolans profil

Grundades 1986

Skolan grundades 1986 i Hammarbyhöjden.

290 elever

Skolan har ca 290 elever, fördelade på årskurs F-9, samt fritidshem.

Blandad etnicitet

Hälften av eleverna har ett annat modersmål än svenska.

Kvalitets- utmärkelse

Skolan har belönats med Stockholms stads kvalitetsutmärkelse.

Skola med kristen inriktning

SKS är en fristående skola med konfessionell kristen inriktning. Skolan har ca 290 elever, fördelade på årskurs F-9, samt fritidshem. Skolan grundades 1986 och är belägen i ett lugnt och naturnära område i närförorten Hammarbyhöjden. Skolans elever speglar huvudmannen Södermalmskyrkans internationella prägel, då ca hälften av eleverna har ett annat modersmål än svenska.

Skolan har under åren arbetat mycket med utvärdering och kvalitetsutveckling. Detta gav stor belöning år 2009, då Södermalmskyrkans Kristna Skola blev vinnare av Stockholms stads kvalitetsutmärkelse.