Vilket läsår vi haft!

Dörrarna har öppnats efter pandemin och vi har äntligen kunnat träffa er föräldrar, göra utflykter, ha chapel och andra samlingar i Aulan, återuppta nians Polenresa och mycket mer. Vi har sett elever nå sina mål, övervinna svårigheter och växa i karaktär (och längd). Med tacksamhet för läsåret 22/23 går vi in i sommaren.

Årets skolavslutning bjöd på flera fina elevframträdanden och vi tackade stolt av vår avgångsklass. Nedan finner ni årets tal av vår elevrådsordförande, vi tackar för de fina orden och ser fram emot att höra från er igen och se era drömmar uppfyllas!

Avslutar med en dikt, från elev i åk 4:

“Den första dagen på sommarlovet, den är nästan lika bra som din födelsedag

Känslan av att vara fri, man behöver inte vakna upp tidigt, allt blir bara lätt

Man kan bada varje dag med kompisar, man behöver inte ens tänka på skolan

Det är en underbar känsla.”

Låt Sommarlovet börja!

Tal av Selah Munoz

– elevrådsordförande och representant för avgångsklassen.

Ärade Rektorer, Huvudman, lärare, elever och familj.  

Det känns overkligt att stå här idag, vår sista dag på Kristna Skolan. För många utav oss har skolan varit som ett andra hem och klassen som en extra familj.  

Hur ska man summera dessa år där så mycket har hänt?  Vi har gått genom glädje och sorg, vi har varit nära och ibland långt ifrån men idag kan jag ärligt säga att mina bästa vänner sitter här bakom mig. 

 Älskade klass 9 – idag vill jag tacka er för vad ni fått betyda mig personligen. Resan till Polen förra veckan fick mig att inse hur viktiga ni är var och en, jag fick se nya sidor av personer jag inte stått så nära och jag önskar att jag fått se det tidigare.  

Jag vill tacka för varje skratt, varje kram och för alla de gånger som ni uppmuntrat mig utan att veta hur mycket jag behövde det. Ni har haft en stor påverkan på mitt liv och minnena vi delar kommer för alltid att vara i mitt hjärta. 

Glöm aldrig att det finns ett syfte med ditt liv och oavsett hur långt borta att du än befinner dig så är Gud bara en bön ifrån.
Jag älskar er alla! 

 Men vad vore vi utan våra lärare? 

Ni har inte bara undervisat oss, ni har varit våra förebedjare och trott på oss när vi tappat hoppet och velat ge upp. Tack för alla böner, alla samtal och för att ni tagit er tiden att bygga personliga relationer med var och en av oss. Även när ni har gått igenom personliga utmaningar så har ni alltid bemött oss med ett leende på läpparna. Tack för att ni har lagt grunden i våra liv som vi nu kan fortsätta att bygga vidare på. Vi är för evigt tacksamma för era liv. 

 Ju äldre jag blir desto mer inser jag att livet går väldigt fort och det som hände igår kan jag inte förändra idag. Men vad jag kan göra är att påverka min morgondag.
Så älskade vänner – Sträck dig ut till den som är ensam, bjud på dig själv, ge inte upp när livet känns svårt, förlåt den som sårat dig och håll fast vid Gud för han är trofast. Se dig inte tillbaka utan kom ihåg att det bästa ligger framför dig. 

 Jag lämnar Kristna skolan med hjärtat fullt av minnen och upplevelser, men något av det vackraste jag tar med mig är att få se en stor del av min klass ta sin relation med Jesus på allvar. Det har gjort ett stort intryck på mig och jag vet att det också är en av anledningarna till att vi är så nära idag. 

Trots att vi gått på en kristen skola alla dessa år så är det ingen självklarhet att man känner Gud. Men att min klass fått ett möte med Jesus det senaste året lär mig att det aldrig är för sent och att allt det som såtts in i våra liv kommer att ge skörd i rätt tid.  

 Nu väntar nästa säsong i livet, vi är förväntansfulla för vad som ligger framför. Vi är trygga i vår identitet, med oss har vi all kunskap vi behöver och med en formad karaktär är vi nu redo att forma morgondagens samhälle. 

 Så trots att vi lämnar Kristna skolan idag så är det inte sista gången du hör om oss – 

Det kan du vara säker på. 

 Tack!