Skramlet

Varje läsår genomförs en insamling som går till hjälp för barn i olika delar av världen. Under årens lopp så har insamlingarna riktat sig till olika ändamål.

Vårfest

I maj månad firar vi den årliga vårfesten utifrån ett givet tema som kan variera. Alla klär ut sig utifrån det givna temat och tillsammans med roliga aktiviteter, tävlingar, ansiktsmålning, fiskdamm, prisutdelningar och mycket annat gott brukar våra vårfester bli lyckade.

Nobel

Vart tredje år har skolan ett större projektarbete om Alfred Nobel för klasserna 7-9. Eleverna jobbar då under en vecka med skolarbete relaterat till Nobelprisernas olika inriktningar, exempelvis litteratur, ekonomi, fred och teknik.

Veckan avslutas med en storslagen Nobelfest med trerätters middag och högtidlig utdelning av olika Nobelpris samt wienervals. För att förbereda eleverna för Nobelfesten ingår en “Vett och etikett”-kurs och att lära sig dansa wienervals. Vi har även en klädkod för att så mycket som möjligt efterlikna den riktiga Nobelmiddagen.

Polen

Varje år reser klass 9 på studieresa till Polen, där besöker vi viktiga historiska platser, framför allt kopplat till andra världskriget och förintelsen. Eleverna får också träna sina språkkunskaper i möte med polska skolelever.